donderdag 29 april 2010

ilse, ruut en koen in china


Net als onze grote voorganger Tintin, beter bekend als Kuifje, gaan wij naar China. Wij, dat zijn moeder Ilse Al, vader Ruut en zoon Koen den Daas.

Daar waar Kuifje in Shanghai verbleef, trekken wij verder. Wij gaan naar Dali, dat in het Zuid-Westen van China ligt, richting Vietnam. Dali is een oude historische stad, een touristische trekpleister voor de Chinezen en backpackers. In dit mooie stadje ontmoeten we Kenshi Jop, onze oudste zoon en grote broer.

Vrijdag 30 april 's avonds negen uur vertrekken we vanaf Schiphol Amsterdam met China Southern Airlines naar China, Being. Daar, in die prachtige grote stad mogen wij een paar uur wachten. Daarna vliegen we verder, naar een andere grote stad: Kun Ming. Als we daar zijn, rusten we een paar dagen uit. Wanneer we weer een beetje bekomen zijn van alle indrukken, pakken we de bus. Die brengt ons in zo'n acht uur naar Dali. Daar ontmoeten we Kenshi Jop. We hebben elkaar meer dan drie jaar niet gezien.

Als we weer bijgekomen zijn van onze emoties, want reken maar van 是的 dat er tranen geplengd worden, wijden de broers zich aan martial arts. Zij gaan naar een school gevestigd in een tempel. Wij ouders blijven in Dali in een guesthouse en dompelen ons onder in het dagelijks leven. Maar daarover later meer. Als het lukt, schrijven we elke dag een logje, soms voorzien van een foto of tekening want we nemen Pentax en tekenblad en - pen mee.

Jullie kunnen je reacties onder de logjes kwijt. We wensen jullie veel leesplezier!

Ilse, Ruut en Koen